GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

150 nya bostäder är planerade att byggas i Borås

Nya bostäder ska byggas på Östermalm i Borås.
Borås • Publicerad 3 augusti 2022
Arkivbild på Borås stad.
Arkivbild på Borås stad.Foto: Johan Valkonen

2016 påbörjades projektet med att bygga nya bostäder på Östermalm. Det rör sig om ungefär 100 lägenheter i bostadsrättsform och 50 ytterligare i hyresbostäder.

Flera faktorer har gjort att planerna behövts göras om gång på gång. Stadsarkitekten Richard Mattsson berättar för BT att det handlar om bullernivåer från den närliggande motorvägen, fjärrvärmeledningar i marken, gröna stråk man velat bevara, med mera.

Om ritningarna blir godkända kan husbygget påbörjas under 2023.

Läs mer på bt.se.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.