Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ministerbesök när världsunik anläggning invigs i Borås

     Under onsdagen invigs Awitar.
     Pressbild.
     Pressbild.
     Foto: RISE

     I dag, den 10 januari, inviger RISE - Research Institutes of Sweden sin nya testanläggning Awitar, Automotive Wireless Test and Research Facility.

     Den nya anläggningen har kostat 100 miljoner kronor och där kommer det kunna testas hur intern och extern elektronik påverkar alla typer av fordon och dess komponenter. Näringsminister Mikael Damberg närvarar också vid invigningen.

     – Med Awitar stärker vi RISE erbjudande till fordonsindustrin. Awitar, tillsammans med testanläggningen AstaZero och vår kommande testbädd för elektromobilitet, gör att RISE står väl rustat för att vara en stark innovationspartner för svensk fordonsindustri också i framtiden, säger RISE vd Pia Sandvik i ett pressmeddelande.

     Den nya testanläggningen blir genom sin kapacitet och flexibilitet världsunik och den största i sitt slag.