GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsare kan bli Årets barberare

     Salongsägaren i Borås kan få fin utmärkelse.
     Borås • Publicerad 11 april 2018
     Foto: Privat.
     Foto: Privat.

     På söndag, den 15 april tävlar boråsaren och frisören Carolina Carlén i semifinalen av Årets Barberare. Carolina har arbetat som frisör i 15 år och driver sedan fem år tillbaka frisörsalongen Karma tillsammans med sin bästa vän Kikki.

     För omkring två år sedan hade Iman Khalaf, grundare av Nõberu of Sweden, en utbildning på salongen och efter det blev Carolina mycket intresserad av barbering och ville lära sig mer, och för drygt en vecka sedan blev hon uppringd av Barbers Supplier som arrangerar tävlingen.

     – Tjejen i luren tyckte att fler kvinnliga barberare behöver kliva fram och ta plats i branschen och då kände jag spontant att jag måste våga! säger Carolina.

     Foto: Privat.
     Foto: Privat.

     Tiden för förberedelse är knapp, men inför semifinalen på söndag pratar hon mycket med sin mentor Iman och för att öva på fart, teknik och stylingar har de kallat in otrimmade skäggiga män att öva på.

     – Jag har valt ut och träffat min tävlingsmodell, tränat på själva stylingen och tagit tiden, men jag får ju låta honom vara ostyrig i skägget fram till söndag. Mina befintliga kunder får denna veckan också lite extra välstylade skägg, säger Carolina.

     Carolinas största utmaning i tävlingen är tiden och att stänga av tanken på att någon mer erfaren ser på när hon arbetar. Hon anser att hennes styrka är att hon tänker utanför boxen och skapar på känsla och att hon kanske har kortare erfarenhet väljer hon att se som en fördel.

     Vinner hon semifinalen i Varberg på söndag får hon tävla i finalen i Stockholm som infaller på World Beard Day den första september i år.

     – Jag känner mig redan som en stor vinnare genom att bara delta! Detta är ett sätt för mig att tala om för Borås alla skäggbärare att jag finns och visa att jag är grym på det här. Självklart vill jag vinna, och det ska jag göra allt jag kan för!

     Julia KarlssonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.