Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås inte topp 30 i skönhet

     Föreningen Arkitekturupproret har under nio månader röstat om vilken som är Sveriges vackraste stad. Borås var långt ifrån titeln och är inte bland de 30 vackraste städerna i Sverige.
     Arkivbild
     Arkivbild
     Foto: Anton Hedberg

     Arkitekturupproret startade som en grupp på Facebook 2014. Meningen var att samla arkitekturintresserade och bli en motvikt mot vad gruppens grundare menade var en pågående förfulning av Sverige.

     Folkrörelsen på Facebook växte och har i dag 28 000 medlemmar. Ur gruppen har en förening bildats vars mål är att uppmärksamma arkitektur i Sverige.

     Nu har Arkitekturupproret bland sina 28 000 medlemmar röstat fram Sveriges vackraste stad. Lund, Karlskrona, Ystad, Visby och Sundsvall var alla med i tätstriden och Sundsvall blev det som drog det längsta strået. Stockholm fick inte vara med i tävlingen.

     Sveriges minst vackra stad är Hässleholm och alla undrar nu förstås hur det gick för Borås. Tyvärr fick inte Borås plats på topp 30 och hela listan från 30 och nedåt återstår att presentera.