Träningsdiskussionen: Ishizaki svarar Colting

Stefan Ishizaki, arkivbild.
Stefan Ishizaki, arkivbild.
Foto:Lars Aronsson

I veckan publicerade triatleten Jonas Colting ett inlägg på Instagram där han kritiserade Elfsborgs träningsschema under deras träningsläger i Florida.

Inlägget fick mycket uppmärksamhet, båda av personer som höll med och som tyckte tvärtemot.

Samuel Holmén gick ut i Borås Tidning och försvarade träningsupplägget.

– Vi håller högt tempo och de saker vi ska göra gör vi hundraprocentigt när vi väl gör dem. Sen har vi ju saker som inte står på programmet som vi gör, alla måste ta sitt egna ansvar för sin egen träning om man nu behöver extra styrka eller vad det nu kan vara. Vi är professionella och vet hur vi tar hand om våra kroppar, sa han då till BT.

Nu går ytterligare en Elfsborgsspelare ut och svarar på Coltings inlägg, Stefan Ishizaki skrev ett lång inlägg på Facebook igår där han poängterar vikten av respekt mellan idrottspersoner.

”Jag skriver detta med största respekt för en erkänd idrottskollega.Det är just detta lilla ord, med sin stora innebörd..ordet respekt, som jag hyser för alla mina idrottskollegor. Oavsett vilken idrott de utövar”, inleder han.

Han påpekar också att Elfsborg är ett ämne som kan locka följare på sociala medier, och att Colting kanske utnyttjar det.

”Jag inser givetvis att efter ett år då det blåst hårda vindar kring oss, inte minst i media, är vi i Elfsborg ett tacksamt ämne att skriva om för att uppnå en stor läsarsiffra. Kanske även få några extra följare på sin Instagram. Detta har även Jonas Colting insett.”

Hela inlägget går att läsa via länken nedan.