Officiellt: Jebali lämnar Elfsborg

Foto:Johan Valkonen

Lämnar Borås för Norge.

Sportbladet avslöjade under tisdagskvällen att 26-åriga anfallaren Issam Jebali lämnar Elfsborg för norska Rosenborg. Under onsdagen gick Elfsborg ut med ett officiellt besked om att Issam Jebali går över till klubben.

– Det känns som det rätta steget att ta i min karriär. Elfsborg har gett mig så otroligt mycket inom fotbollen och det har utvecklat mig både som person och fotbollsspelare. Så för mig att nu kunna ta ännu ett kliv i min karriär gör mig oerhört tacksam, säger han i ett pressmeddelande på Elfsborgs hemsida.

Jebali har spelat för Elfsborg sedan 2016 och hans kontrakt sträckte sig egentligen fram till 2021, enligt klubbchefen Stefan Andersson var det ett bra läge för Elfsborg att låta Jebali gå.

– I rådande ekonomiskt läge och ett bra erbjudande från Rosenborg så har vi kommit överens om en övergång. Vi vill verkligen tacka Issam för hans insatser för vår klubb och önska honom all lycka till i sin fortsatta karriär, säger han.

Den norska storklubben Rosenborg har haft en turbulent säsong och sparkade nyligen sin tränare Kåre Ingebrigtsen som har fört klubben till tre raka ligatitlar. Rosenborg ligger för närvarande på en andraplats i Eliteserien.