Ludvig Johansson förlänger med Borås Basket

Ludvig Johansson Borås Basket, arkivbild.
Ludvig Johansson Borås Basket, arkivbild.
Foto:Johan Valkonen

Ytterligare en säsong med Borås-laget.

Under onsdagen blev det klart att 20-åriga Ludvig Johansson förlängs för ytterligare en säsong med Borås Basket.

Henrik Svensson, headcoach i Borås Basket, är nöjd över att med att Ludvig Johansson spelar för Borås ett tag till.

– Vi är glada att Ludvig Johansson har skrivit på för ett nytt år. Ludde är en basketspelare som är och lever som en professionell idrottsman – seriös i sitt idrottande. Eftersom det är exakt vad vi vill ha så passar han på alla sätt väl in hos oss, säger Henrik Svensson i en kommentar på Borås Baskets hemsida

Ludvig Johansson är från Kinna och förra säsongen debuterade han både i Borås Basket och Svenska Basketligan. Nu ser han fram emot en ny säsong med Borås-laget.

– Jag är väldigt förväntansfull inför året och känner att vi kommer ha ett bra lag. Jag utvecklades mycket förra säsongen och jag ser fram emot att fortsätta tävla med spelare som Jakob Sigurdarson och Nimrod Hilliard varje dag. Jag går in med inställningen att alla minuter är ”öppna för att ta”. Så det är upp till mig själv att bevisa och jag ser verkligen fram emot att säsongen ska börja, säger Ludvig Johansson.

Ludvig Johansson blir den åttonde spelaren som skriver på för Borås Basket 2018/2019. Övriga spelare är Mike Moore (forward), Brian Fitzpatrick (forward), Nimrod Hilliard IV (guard), Simon Gunnarsson (forward), Fredrik ”The Fredder” Andersson (forward), Jakob ”Iceman” Sigurdarson (guard) och Marcus Tyus (guard).