Elfsborg möter Chelsea på Borås Arena ikväll

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Johan Valkonen

Elfsborgs U19-lag fortsätter sin resa i Uefa Youth League, och ikväll står den Engelska storklubben Chelsea för motståndet på Borås Arena.

Till klubbens hemsida säger Elfsborgstränaren Janne Mian att man inte räds motståndet.

– Det här är ett motstånd som är ”top of the line” när det kommer till akademier i Europa och blir en rejäl utmaning, men sedan har de också svagheter i sitt spel som vi ska försöka utnyttja. Vårt lag har bevisat att när vi fått förbereda oss optimalt och varit bra tränade och återhämtade inför match, ja men då kan vi slå vilket lag som helst, säger tränare Janne Mian till hemsidan.

Janne Mian känner att man förberett sig väl inför stormatchen.

– Vi ska spela som vi har tränat och kommer ta de sista detaljerna i den offensiva delen här på den sista träningen. Vi kommer titta på vissa saker som vi måste göra. Sedan om det är en fördel att börja hemma, ja såklart om vi vinner var det ju en fördel för då kan vi försöka stänga till rejält i London. Men förlorar vi här så blir det tufft, men om det är en fördel vet vi ju först efter matchen. Vi ska försöka vara disciplinerade i vårt egna spel och då hoppas jag vi kan mäta oss med Chelsea. Det här kan vara några av de största matcherna man får i ungdomslagen så vi får hoppas det blir goda minnen, avslutar Mian.