Tobias tomtar för tredje året - hoppas på insamlingsrekord

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Anders Robertsson

Tobias Guldstrand auktionerar ut sig själv som tomte på julafton för att samla in pengar till barncancerfonden. Det är tredje året i rad som han spenderar julafton med vit sprayfärg i skägget och i år hoppas han på insamlingsrekord.

– Förra året fick jag ihop 211 000 kronor, så det vore roligt att slå, säger han.

Hans engagemang för att samla in pengar till Barncancerfonden började i Team Rynkeby och att cykla till Paris.

– Men jag kände att cykla var inte det viktiga utan att samla in pengar. Barncancerfonden gör så mycket bra, inom forskning och även när det gäller att stötta familjerna. Jag hörde om en kille i Varberg som lät personer buda på honom som tomte och jag tänkte att det kan jag med göra, jag har bra skäggväxt, säger han.

Tobias Guldstrand har 14 olika tider på julafton som man kan bjuda på fram till 21 december via Facebook. Men redan innan julafton kommer den röda dräkten vara på.

– Jag ska vara i ett köpcentrum i Alingsås och på lekterapin på Säs som tomte.

Inför julafton ser han till att ha sprayfärg till skägget hemma och förbereda sig på de kluriga frågorna som barnen kan komma med.

– Jag räknade på det och fick det till att jag träffade nästan 80 barn på julafton förra året och de ställer ju många frågor så man får vara snabbtänkt. an får försöka vara snabbtänkt. De frågar mycket om mina renar och vad man vill ha till gröten så då får man svara något bra.