Branden i Orangeriet: Håller julbord hos konkurrenten

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Oscar Eriksson

Borås DLY har skrivit flera gånger de senaste dagarna om branden som härjade på Orangeriet i tisdags kväll. Trots att lokalerna har stora skador efter branden så kunde Orangeriet ändå hålla sitt första julbord igår, hos konkurrenten.

Borås Tidning skriver att The Company i Textile Fashion Center efter branden räckte ut en hjälpande hand till Orangeriets krögare, och lånar ut sina lokaler.

– Vi hörde av oss till Ioannis och Linda på en gång för att se om det fanns något vi kunde hjälpa till med. Ovissheten innan de vet vad som ska hända är nog värst, säger Sabina Eriksson, vd för The Company till BT.

– För oss är det en självklarhet att hjälpa till. Det är höjden av otur att det här händer i jultider med mycket bokningar. I vår bransch händer först ingenting och sedan händer allt på en och samma gång.

Restaurangerna har tidigare samarbetat, och i somras lånade The Company ut sin personal till Orangeriet. Nu kollar man på hur man kan fortsätta hjälpa Orangeriet framöver efter branden.

– Vi har såklart också mycket bokningar under de närmsta veckorna men vi har sagt att vi ska göra allt vi kan för att hjälpa till. Man talar ofta om kolleger i branschen – nu får vi möjlighet att visa det, säger Sabina Eriksson.