Boråsutvecklade SameDay ingen omedelbar succé

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Marcus Palmgren

Borås DLY har tidigare skrivit om Boråsföretaget Optidev som utvecklat tekniken bakom Postnords nya koncept ”SameDay”. Konceptet går ut på att kunder som beställer paket innan 15.00 kan få varorna levererade samma dag. Postnord testar detta just nu i Stockholm ihop med Sjuhäradsföretaget Lager 157.

Till sajten ehandel.se säger Lager 157:s vd Stefan Palm att det nya konceptet ännu inte omfattat större volymer, och att konceptet fortfarande har en del problem att lösa.

- Om vi ser på volymutfallet av tjänsten så är det inga jättestora volymer det handlar om, och vi ser det som en nischad produkt, vilket motsvarar mindre än en procent av våra ordrar. Men den siffran ökar sakta hela tiden. Dock är inte allt löst från mottagarsidan, det vill säga portkoder, nycklar och fall där mottagaren inte är hemma. Lösningar på bland annat sådana problem måste fortfarande utvecklas. Men vi upplever att det är en viktig del av vår konkurrenskraft, och fortsätter därför att erbjuda detta alternativ. Det leveranssättet som har ökat mest är just nu ”in store pick up” där vi närmar oss 50 procent av vår e-handelsförsäljning, säger Stefan Palm till sajten.