Boråsförskolor deltar i EU-projekt

Arkivbild.
Arkivbild.

Hulta ängars förskola och Torgets förskola har fått medel från EU-programmet Erasmus+ för att fokusera på språkutveckling och den pedagogiska miljön under två år. Bland annat ska 17 pedagoger åka till Italien och besöka en Reggio Emilia-förskola.

– Vi är jättetaggade. Det ska bli väldigt roligt och lärorikt, inte minst att se förskolorna på plats i Italien och bli inspirerade i hur de gör, säger Anna Skottis, förskollärare och pedagogista på Hulta ängar, i ett pressmeddelande.

Projektet vill förbättra förskolans miljö och utforma den för ett demokratiskt lärande. Pedagogerna ska stötta barnen till att lära av och med varandra och lära sig att ta egna initiativ.

fakta

Reggio Emilia-filosofin

Reggio Emilia är en pedagogisk filosofi som utvecklades i Italien efter andra världskriget och som sedan dess spridits över världen. I centrum står mycket skapande verksamhet och ett lyssnande, tillåtande förhållningssätt. Man använder ofta material som inte är färdiga leksaker utan kan formas utifrån barnens fantasi och kreativitet.

Källa: Borås Stad.

Visa mer...