Boråsare med i populär dokusåpa

Foto:TV4

Förra året var det premiär för Love Island Sverige på Sjuan och TV4 Play. Den 19 augusti är det premiär för den andra säsongen och elva singlar deltar inledningsvis. En av dessa är den 22-årige ingenjören Elias Carlsson från Borås.

– Än en gång kommer vi att bjuda tittarna på världens hetaste kärleksserie, i realtid. Allt är skruvat till max och vi har höjt nivån för att överträffa fjolårets succé. Vi har helt grymma deltagare med siktet inställt på kärlek och det ska bli så spännande att följa deras resa, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent för Love Island.

Programmet går ut på att ett antal singlar lever isolerade i en villa i jakt på kärleken. Den som inte hittar någon partner riskerar att få lämna villan och tävlingen.

Det par som står som slutsegrar vinner en stor summa pengar. Love Island är en så kallad ”near live-produktion” vilket innebär att det tittarna ser i sändningen har filmats under dygnet innan och sedan klippts ihop under natten. Tittarna är med och påverkar utgången genom omröstningar i en appen, allt från vem som ska dejta vem till vilka som ska få vara kvar i villan. Dessutom kan tittarna ansöka om att få vara med i programmet under programmets gång.

Foto: TV4