Boråsare anordnar manifestation mot bensinpriserna

.
.
Foto:Anders Johansson

Det planeras en riksomfattande aktion mot bränsleskatterna, berättar Aftonbladet. Den som står bakom initiativet är boråsaren Janne Berglund.

Det var 3 maj som kedjornas rekommenderade pris steg till 16,79 kronor för en liter 95-oktanig bensin. Det kan jämföras med drygt 14 kronor i januari i år.

Janne Berglund kände sig missnöjd med de höga bensinpriserna och valde att starta Facebook-gruppen ”Bensinupproret 2.0” och nu har gruppen över 115 000 medlemmar. Antalet har dubblats på bara en vecka.

– Jag tänkte att nu får det vara nog, nu räcker det. Så jag gick ut på Facebook, och i mina vildaste drömmar tänkte jag ”tänk om jag kunde få ihop 100 stycken som tänker som jag”. Sedan har det bara exploderat, säger Janne Berglund still Aftonbladet.

På fredag planerar Bensinupproret 2.0 att genomföra en riksomfattande manifestation. Men exakt vad som ska hända är ännu hemligt.

– Det blir en fredlig aktion, kalla det demonstration eller vad du vill. Men det finns en hel del nättroll och så vidare, det har vi upptäckt under resans gång. Det finns mycket som skulle kunna fördärva för oss, därför håller vi det lite hemligt än så länge, säger Janne Berglund.