Beskedet: Så många polisstudenter börjar i Borås nästa år

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Jan Pettersson

Processen inledd.

Förra veckan blev det definitivt klart att Borås får landets femte polisutbildning efter en lång process med flera ansökningar och konkurrens med Halmstad och Trollhättan.

Nu har arbetet med att få igång utbildningen startat, och igår var representanter från Polismyndigheten på besök i Borås för ett inledande möte.

– Vi fick på mötet en bekräftelse på att utbildningen kommer att starta här i Borås vårterminen 2019 med 144 studenter, varav hälften på distans och hälften på campus, berättar Lotta Dalheim Englund, akademichef för Akademin för vård, arbetsliv och välfärd till hb.se.

Med ett drygt halvår kvar innan utbildningen startar är det mycket arbete som väntar Högskolan i Borås.

– Vårt arbete intensifieras i och med att vi fått de besked vi behövde för att köra igång. Polismyndigheten kommer nu att tilldela oss de kontaktpersoner som vi behöver för uppstartsarbetet och ge oss mer information om de krav som finns på till exempel lokaler. Själva påbörjar de också rekryteringen av de polislärare som behövs, berättar Eva-Lotta Andersson Lidén, utvecklingsledare med inriktning på samverkan vid Högskolan i Borås.