Johan Boding: ”Att få avsluta det här kommer att bli fett”

Stjärnglans med Robert Wells
Stjärnglans med Robert Wells
Foto:Jonas Gustafsson

Queen-hyllaren ser fram emot att få stå på scenen på Stora Torget.

Ikväll kliver Johan Boding upp på scenen på Stora Torget för att hylla Queen och Freddie Mercury på årets sista Sommartorsdag. Han har sjungit Queen-låtar sedan hösten 2008 och han och hans band samt kör, satsar hårt på att låta så likt bandets inspelade material som möjligt.

Det var inte så längesedan Boding var i Borås men då gällde det en annan musikskatt. I våras tolkade han Ted Gärdestad i en show på Åhaga tillsammans med Janne Schaffer, Moa Lignell och Pernilla Andersson.

I höst drar han ut på turné med showen Freddie forever, men först ska han avsluta Sommartorsdagarna i Borås.

Hur känns det att avsluta Sommartorsdagarna här i Borås?

– Det ska bli fantastiskt kul, jag träffade Brolles trummis och han hyllade det här och sa att det var jättemycket folk och härlig stämning. Så att få avsluta det här kommer att bli fett!

Hur kommer publiken känna sig efter showen?

– De kommer att känna att det inte kunde bli ett bättre avslutning på sommaren. De kommer få en häftig upplevelse och kommer ha sjungit en del.

Du är känd från ”Så ska det låta”, du har hyllat Ted och Freddie och du har släppt egen musik, vad är du mest stolt över?

– Både Ted och Queen har mycket gemensamt med sin bredd och låtskatt och jag är väldigt nöjd med mina egna plattor, men roligast är nog det jag ska göra här ikväll.

Hur har ni valt ut låtarna?

– Det är 40-årsjubileum sedan Queen släppte skivan ”Jazz” så det blir en tyngdpunkt på den där det finns ett par guldlåtar som är lite mer okända. Som Dead on time.

Vilken låt sjunger publiken högt till?

– ”I want to break free”, lite otippat kanske.

Om du hade fått träffa Freddie, vad hade du sagt till honom då?

– Freddie, fuck, you're great! Och något annat lite mer trevligt.