Här är de populäraste turistmålen i Borås

No Limit, arkivbild.
No Limit, arkivbild.
Foto:Anton Hedberg

Konst i toppen.

På resesidan Tripadvisor kan de som besöker Borås recensera och betygsätta olika aktiviteter i staden. Och ska man tro på de betygen så är det gatukonsten som är bäst i Borås. No limit street art rankas högst och har fem av fem möjliga i betyg från 149 betygsättare.

”Ni blir inte besvikna, helt fantastiskt att gå runt att se dessa konstverk samtidigt så mysig liten stad. Rekommenderas starkt”, skriver en medlem på Tripadvisor som besökt Borås.

På andra plats ligger Djurparken som har 4,5 i betyg från 270 omdömen.

”Mycket trevlig djurpark med flera stora lekplatser, både med och utan vattenlek. Lätt att ta sig fram med hyrd skrinda, mycket mindre backigt än på Kolmården och alldeles lagom stor! Jättebra grillställen med elektriska grillar och sittplatser både med och utan tak. Billig parkering, 30kr/dygn. Ca 10 min promenad från Borås camping var ett stort plus och nära centrum med en bra Ica supermarket”, skriver en förälder som lämnad omdöme.

Trea ligger Navet Science center som också får 4,5 i betyg men som bara har 61 omdömen.

”Mitt i Borås ligger Navet. Hit kan hela familjen gå för att lära sig det mesta om naturen, människan och hela vår jord. Och det på ett roligt sätt. Mycket experiment och prova på”, skriver en som besökt Navet.

På fjärde plats hittar vi Abecita Art Museum med 43 omdömen och 4,5 i betyg.

”Fantastiska bildskatter. Rekommenderar ett besök på Abecita Varierande utställningar och bra byten på utställningar Inspirerande guidning, trevligt med kaffe som ingår i entréavgiften”, skriver en besökare.

Femma ligger ett annat museum: Textilmuseet. ”Här finns allt från tidernas begynnelse fram till nutid där dagens textilstudenter lär sig yrket. Intressant även för en person som inte arbetar direkt med klädproduktion”, skriver en som lämnat omdöme.