Borås

Väggmålningen som ska stärka tjejer på Norrby

Målningen på Norrbyhuset.
Målningen på Norrbyhuset.
Foto:Anna Engström

i helgen fick Norrbyhuset en färgglad vägg.

Bestarta Nuha och Ereleta Nikqi jobbar som ungdomsledare på Norrbyhuset och ville göra något för tjejerna i området. De bestämde sig för att starta ett projekt för att både dekorera Norrby men också stärka tjejerna i området.

– Killarna har ett hårt grepp här och vi vill visa att vi finns, säger Bestarta Nuha.

De tog hjälp av graffitimålaren Elina Metso för att skapa en målning på Norrbyhusets vägg. I helgen blev den färdig. Tjejerna på Norrbyhuset fick bestämma hur den skulle se ut och resultatet blev en målning med en mörkare del med taggiga buskar och ett frö som växer till en näckros som det sitter en tjej i. Högst upp står namnen på alla tjejer som varit delaktiga i målningen.

– Det ska representera tjejerna på Norrby, hur vi blommar ut och att vi är starka, säger Ereleta Nikqi.

Alla tjejer som ville fick vara med och hjälpa till att måla. För Bestarta Nuha och Ereleta Nikqi var det viktigaste att tjejerna känner att de vågar ta mer plats på Norrby.

– Den ska visa styrka och att man kan ta mer plats som tjej och hopp om att fördomarna mot tjejerna här sakta med säkert kan försvinna. Här är det många tjejer som spelar fotboll och de möter mycket fördomar, vi bevisar varje dag att et går, att vi är bra men vi vill uppmuntra flera tjejer att våga, säger Bestarta Nuha

Bestarta Nuha och Ereleta Nikqi såg till att tjejerna på Norrby fick en väggmålning som representerade dem.
Foto: Anna Engström
Bestarta Nuha och Ereleta Nikqi såg till att tjejerna på Norrby fick en väggmålning som representerade dem.