Borås

Hiphop på Hässleholmen

Leila Talmoudi.
Leila Talmoudi.
Foto:Lars-Åke Green

Redline Records kommer på lördag med sin hiphopbuss.

På lördag mellan 13.00-19.00 kommer den röda hiphopbussen till Borås som ett av stoppen på sin turné Gör din röst hörd. Eventet anordnas tillsammans med ABF och riktar sig främst till ungdomar, men är öppet för alla hiphop-entusiaster.

Ett flertal workshops kommer att anordnas i textskrivning, rap och producering av beats. I hiphopbussen kommer bland annat Masse och Salla som driver Redline Records befinna sig tillsammans med andra hiphop-artister och producenter.

Leila Talmoudi, verksamhetsansvarig ABF Sjuhärad, gästade P4 Sjuhärad tidigare i veckan och berättade om varför man har valt att lägga eventet på just Hässleholmen:

– Jag tycker personligen att det är väldigt viktigt att lägga event där då det tidigare har varit tradition i Borås att sätta eventen i stan, varför inte sätta eventen någon annanstans? Det bor jättemycket folk på Hässleholmen och då kan alla komma dit istället.

Syftet med eventet är att göra sin röst hörd genom musiken där man sedan kommer att spela in en låt på plats tillsammans med de som medverkar på de olika workshopsen.