Borås

Boråsapotek vinner pris

Apotek
Apotek
Foto:Lars-Åke Green

.Apoteket Juwelen i Borås blve ”Årets kompetensapotek” och hyllades på mässan Apoteksforum. Boråsapoteket tog hem vinsten för andra gången – laget vann tävlingen även 2016.

Tävlingen har initierats av Läkemedelsakademin i syfte att främja en förbättrad läkemedelsanvändning och kunskaps- och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet.

Tävlingen genomförs i form av en frågesport och innehållet fokuserar på olika delar av det farmaceutiska området med tyngdpunkt på kundmötet inom öppenvård.

– Syftet med tävlingen är att lyfta fram vikten av kompetens hos apotekens medarbetare. Här är personalen på landets apotek en viktig länk i hela den kedja som främjar en god läkemedelsanvändning, säger Marie Eklund, verksamhetschef på Läkemedelsakademin, Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet.

Laget från vinnande Apoteket Juwelen består av Camilla Axelsson och Sara Wiesner. Ytterligare en medlem, Niklas Axelsson, arbetar numera på Apoteket Kronan i Ulricehamn.

Vinnarna av Årets kompetensapotek 2018 erhåller, förutom äran, en lagplats till Årets kompetensapotek 2019 samt ett inglasat diplom.