Spelar spel för välgörenhet

Foto: Privat.
Foto: Privat.

Till helgen är det dags för årets spelmaraton.

Till helgen arrangerar TV-spelsföreningen Level Up sitt årliga spelmaraton där de samlar in pengar till välgörande ändamål.

– Det är ett maraton där vi i år samlar in pengar till Rädda Barnen, säger Christoffer Johansson från Level Up.

Maratonet håller på i tre dagar, och man håller till i Hemgårdens lokaler vid busstorget i Borås. Där kommer man att livesända när man spelar tv-spel ihop med gäster via plattformen Twitch, och de som tittar kan på olika sätt skänka pengar under helgen.

– Det går till så att vi har samlat ihop massa olika personer och sitter och spelar i nästan 50 timmar. Under denna tiden kommer vi ha massa gäster från spelbranchen som journalister, spelutvecklare och allmänna entusiaster.

Under de två åren man har anordnat eventet har man totalt samlat in runt 50 000 kronor till välgörenhet via tittare som skickat donationer. Förra året kollade 2 500 personer på sändningarna, men i år hoppas man på fler.

– I år kommer vår sändning att ligga på Twitch förstasida för alla som bor i norden. Vi fick kontakt med dem via Rädda Barnen och de gillade vår idé, fortsätter Christoffer.

Under de dryga 50 timmarna som maratonet håller på kommer man hinna med att spela en hel del spel, och det kommer vara en bred variation på spelutbudet.

– Vi kommer framförallt spela mycket äldre Nintendospel, typ 8-bitars, men även spel som knappt har hunnit släppas.

Level Up's tv-spelsmaraton startar på fredag klockan 10.00 och håller på tills söndag 16.00. Hela maratonet går att följa på plats på Hemgården i Borås, eller via Level Up på Twitch.