Guligan mot Ängel i Borås

Oscar Daggberg och William Florin.
Oscar Daggberg och William Florin.
Foto:Pressbild Riksbyggen

Under ett dygn ska en Ängel och en Guligan stängas in tillsammans för ett experiment.

21 maj är det dags för årets största match på Borås arena. IFK möter Elfsborg i Västderbyt. Rivaliteten mellan supportrarna är välkänd och nu startar Riksbyggen i Borås i samarbete med reklambyrån Mecka igång ett experiment: The Supporter Roommate Challenge. Supportrarna William Florin, IFK Göteborg och Oscar Daggberg, IF Elfsborg ska stängas in tillsammans under ett dygn.

– Vi vill visa ett annat ansikte av de supportrar som ofta förknippas med bråk och bengaler. De allra flesta supportrar är trots allt som de i vårt experiment, varma och omtänksamma människor med humor som visar respekt för varandra, säger Margareta Bäckäng på Riksbyggen i Borås i ett pressmeddelande.

Under dygnet de tillbringar inlåsta i lägenheten kommer de två få olika utmaningar för att lära känna varandra. Bland annat kommer de att få sjunga varandras supportersånger och laga den bästa burgaren. Glenn Hysén och Mathias Svensson kommer också att komma på besök.

– Vi har inga ambitioner att våra två supportrar ska bli vänner för livet eller att de ska frälsa de andra i klacken, vi vill bara visa att vi alla är ganska mänskliga, gillar att göra samma saker, även om vi inte delar samma färg på matchtröjan, säger Margareta Bäckäng.

Lördagen den 19 maj finns The Supporter Roommate Challenge på plats på Stora torget i Borås. Då finns det bland annat möjlighet att krama en blåvitsupporter och på så sätt vinna två matchbiljetter till derbyt. Och på matchdagen kommer experimentet att synas på olika sätt på Borås Arena.

Supportrarna får träffa Glenn Hysén.
Foto: Pressbild Riksbyggen
Supportrarna får träffa Glenn Hysén.