Greps med 2 000 Tramadoltabletter - åtal väcks

Rådhuset / Tingsrätten Exteriör
Rådhuset / Tingsrätten Exteriör
Foto:Jan Pettersson

Tramadolbruket trappas upp bland unga. En 20-årig man ertappades med 2 000 tabletter i Borås, nu ställs han inför rätta. Detta rapporterar BT.

Mannen greps i våras efter tips om narkotikaförsäljning. Då han haft på sig en karta med Tramadol beslöt polisen att göra en husrannsakan.

I 20-åringens bostad låg 2 000 tabletter insvepts i en påse av folie på balkongen. De fann även ett större parti cannabis och 50 000 kronor i kontanter. Nu väcks åtal men den misstänkte nekar till anklagelserna om narkotikaförsäljning. Han hävdar att allt varit för eget bruk.

En ekonomisk utredning visar att pengarna inte skulle kunna ha tjänats ihop på ett legalt vis. Mannen ska då ha förklarat att han fått dem av sin mamma.

Första halvåret 2017 beslagtogs lika mycket tramadol som under hela fjolåret. Ökningen av drogen sker hastigt. Det handlar framförallt om yngre människor.

– Det finns ju en nyfikenhet som inte finns i äldre missbrukarkretsar. Man är mer benägen att prova nya grejer som ung, säger Magnus Dahl på Grova brott till Borås tidning.