Borås

Favo-fredag: app-restaurangen öppnar upp

Filip Nilsson & Oscar Johansson
Filip Nilsson & Oscar Johansson

På fredag öppnar Favo - Borås senaste restaurang med street food-inspirerad mat som levereras direkt till dig.

Poke bowls, buns, burgare och tacos står på menyn inför fredagens öppning. Men den kommer variera och anpassas efter nyheter.

– Vi är öppna för att ta in nya trender och förändra menyn. Den kommer anpassas efter vad som gäller och sådant som inte är trendigt längre kommer tas bort, berättar Filip Nilsson.

Foto: Erik Hagman

Han och barndomsvännen Oscar Johansson, båda 26, är de som står bakom Favo, som både är en restaurang och utkörningstjänst. Tillsammans har de arbetat fram Favo och kommer jobba med alla delar av verksamheten; från att laga maten till att cykla ut den.

– Vi står för allt och är med från hela kedjan. Vi bestämmer menyn, har arbetat fram konceptet och utvecklat en app specifikt för Favo. Kockar och bikers är anställda av oss, vi vill ge dem bästa möjliga förutsättningar.

Maten körs ut med elbilar och -cyklar. Ett självklart val, berättar Filip Nilsson. Att köra bensindrivet hade känts helt fel. Han betonar också att de främst är en restaurang, och inte någon budfirma, med mat i fokus där det ingår att få maten levererad kostnadsfritt.

Favo hanteras helt genom en app. Där sker beställningar, betalningar och kundtjänst. Vid beställning finns det tidsluckor på 20 minuter att välja mellan när man vill få sin mat levererad, och det går att beställa så tätt inpå som fem minuter innan en lucka. Leveransen går sedan att följa med gps.

Att öppna i Borås som första stad var ett naturligt val, men de har redan planer på fler städer. I början av nästa år väntar Stockholm och Göteborg.

Favo-fakta

• Öppnar fredag den 13 oktober på Torggatan 31.

• Maten är street food-inspirerad och kommer kosta runt 100-lappen. I priset ingår utkörning.

• Målet är att leverera mat till hela Borås. Till en början kommer dock området begränsas något för att kvalitetssäkra.

• Öppettiderna kommer vara cirka 11-15 och 16-21 på vardagar och mellan 12-21 på helger.

• Utöver hemkörning kommer ett par sittplatser finnas i lokalen.

Visa mer...