Borås

Boråskillarna lanserar nytt street wear-varumärke

Melker Adolfsson och Jonathan Hübbe. Adam Hill saknas på bilden.
Melker Adolfsson och Jonathan Hübbe. Adam Hill saknas på bilden.

Från idé till produkt och snart lanserar de sin kollektion för hela världen att köpa.

Allt började som en idé under 2014 för Jonathan Hübbe som nu tillsammans med Melker Adolfsson och Adam Hill lanserar street wear-varumärket Nosby på riktigt.

I företaget är Jonathan den kreativa som arbetar med tryck och designs tillsammans med sin syster Rebecca. Melker arbetar med företagsbiten och det digitala som marknadsföringsstrategier och e-handeln medan Adam är länken mellan logistik, leverantörer och kunder.

– Vi tre kompletterar verkligen varandra med våra kunskaper och erfarenheter vilket hjälpt oss mycket när vi stött på utmaningar säger Jonathan.

Produkterna har innan lanseringen fått testas av familj och vänner och om en till två månader lanserar de sin sprillans nya webbshop tillsammans med sin sommarkollektion bestående av tröjor och t-shirts med egendesignade tryck, en kollektion på omkring 10 plagg.

– Vi ville verkligen sätta kvaliteten på plaggen först, sedan kommer sortimentet växa med även skor, byxor och accessoarer. Men kvaliteten är viktigast och nu känner vi att den processen kommit på plats och då kan vi växa stegvis, vi vill inte stressa fram något, berättar Melker och Jonathan.

Modellerna Anton Cederberg och Ida Markert Lundgren
Foto: Gustaf Peterson
Modellerna Anton Cederberg och Ida Markert Lundgren

Att sätta sig in i alla nya termer, material och processen har enligt Jonathan och Melker varit tidskrävande och lite förvånande, men det stora egenintresset har gjort att det hamnat i skymundan för det roliga.

– Vi har verkligen haft ett bra stöd från leverantörer och folk runt om, och när människor runt oss är så engagerade och kommer med konstruktiv kritik blir man mer motiverad säger Melker.

– Ja, hade det inte funkat för våra närmsta så hade vi lika gärna kunnat lägga ner direkt, avslutar Jonathan.

Nosbys mål och vision för framtiden är att fortsätta göra sin egen grej och hoppas kunna inspirera folk till att våga göra och tro på sig själva.

Foto: Gustaf Peterson