Borås

Boråsföretaget nominerade i Sveriges största skönhetsgala

Johan Lindell och Iman Khalaf
Johan Lindell och Iman Khalaf

Kan vinna pris för sin unika produkt.

Den 11 april i år avgörs Swedish Beauty Awards som är Sveriges största och mest prestigefyllda tillställning för skönhet och kosmetik. Det är också Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhet och hårvårdsprodukter och arrangeras för att uppmärksamma och belöna de produkter som utmärkte sig mest under året som gått.

På måndagen släpptes de första nominerade i herrkategorin, och nominerade i Årets groomingprodukt blev Boråsföretaget Nõberu of Sweden med sin produkt After Shave Balm i doften Amalfi.

För två veckor sedan blev de Bästa svensk 2017 i Grooming awards.

– Det är jättestort för oss, att också få tävla i Sveriges största skönhetsgala. Det blir inte större än så, säger Iman Khalaf, en av grundarna av Nõberu of Sweden. Vi är jättestolta som litet företag att vi omnämns i dessa sammanhang och hoppas självklart att vi vinner även om vi är superunderdogs.

Att det blev deras produkt After Shave Balm - Amalfi är de glada för.

– Det är en magisk och unik produkt som innehåller tistelolja, mandelolja och arganolja. Tisteloljan har egenskaper som är bra mot irriterad hy och tillsammans med mandeloljan lugnar den ner stressad hy efter rakning. Arganoljan ihop med de andra oljorna har goda återfuktande egenskaper utan att kännas feta på hyn.

En wildcard-ingrediens som Nõberu stoppat ner är trollhassel, som har goda egenskaper när det kommer till att motverka hudirritation och inåtväxande hår. Tillsammans med några droppar menthol ger den en svalkande känsla samt och är antiseptiskt vilket renar hudporerna berättar Iman.

Vinsten skulle bli en jätteboost och motivation till att jobba ännu hårdare, men också en hyllning till Johan Lindell (andra grundaren) som är hjärnan bakom produkterna.

After Shave Balm. Produkten som blivit nominerad är i doften Amalfi.
After Shave Balm. Produkten som blivit nominerad är i doften Amalfi.