Borås

Boråsare gör antimobbningsfilmen Hockeyflickan

Från vänster: Johnny Holmgren, Linus Karlsson, Nicki Adqvist
Från vänster: Johnny Holmgren, Linus Karlsson, Nicki Adqvist

Egna upplevelser översatta till film skapade Hockeyflickan.

Det startade som ett sätt att skriva av sig känslor och egna upplevelser i mars 2015. Nu har det blivit Linus Karlssons filmprojekt som ska göra skillnad. Linus är regissör och producent av antimobbningsfilmen Hockeyflickan.

Hockeyflickan ska bli en 15 minuters film som handlar om ämnet mobbning. Huvudrollen Lina, som spelas av Nicki Adqvist, har en dröm att bli hockeyproffs men vågar inte ta steget ut på isen då hon blir mobbad både psykiskt och fysiskt och är rädd för att hennes enda fristad ska tas ifrån henne om hon misslyckas - ishallen.

Lina får sedan kontakt och stöd av ishallens vaktmästare tillika gamla hockeyspelaren Hans, som spelas av Johnny Holmgren, som stöttar och hjälper henne på vägen mot proffsdrömmen.

– Allt började med att jag ville skriva av mig mina upplevelser och känslor, men med distans till mig. Därför blev det en tjej i 12-årsåldern med en hockeydröm, berättar Linus.

Nicki berättar att det varit utmanande att spela rollen som Lina, men lärorikt och gett förståelse för någon som befinner sig i en sådan situation.

Filmens budskap är att alla kan göra något, ingen kan göra allt.

– Många känner igen sig, eller känner kanske någon som blivit utsatt för mobbning, och jag brinner för ämnet. Jag kände att det var min chans att göra något och visa att alla kan faktiskt bidra berättar Johnny.

Ett 20-30 tal person har under hela arbetat med projektet, allt från statister, skådespelare, till manusförfattare och kameramän. Filmen är nu i slutskedet av färdigställande och sedan hoppas Linus och gänget att filmen tas in som ett antimobbningsprojekt på skolor i kommunen.