Alingsås spräckte BHC:s svit

BHC satte press på Alingsås i tredje perioden – men kammade noll.
BHC satte press på Alingsås i tredje perioden – men kammade noll.

Borås HC kunde inte öka segersviten till fyra raka. Sörhaga/Alingsås vann klart i Borås ishall under onsdagskvällen.

Borås HC kom till onsdagens match med ambitionen att förlänga den förlustfria inledningen av säsongen. En liten missräkning kom redan före nedsläpp då målvakten Adam Höglund kastade in handduken på grund av sjukdom.

Under en ganska jämn inledning studsade pucken mest gästernas väg. 0-1 var något av ett slumpmål och ett 0-2 i slutet av första perioden kom efter att BHC:s Roman Andrejev dragit på sig fem minuters utvisning och matchstraff.

I den andra perioden gick Alingsås ifrån till 4-0 innan BHC lyckades reducera genom Olle Eklid. Då återstod bara 40 sekunder av perioden. Ett litet hopp tändes sedan i sista perioden med en snabb reducering till 2-4 och därefter en stor press minuterna därefter.

– Då åker vi på en onödig utvisning två plus två minuter och när de snabbt gör mål så orkar vi inte komma igen, säger BHC-coachen Daniel Elofsson som fick se Alingsås göra ett sjätte mål också.

– Det studsar inte vår väg i dag. Det är en del slump i början och jag tycker att Emil (Norrman, målvakt) inte kan lastas för målen. Det studsar och rullar och blir mål på tennis. Vi försöker men idag fungerade det inte, säger Elofsson.

Mer glädjande än resultat och spel var publiksiffran. 541 personer hittade till ishallen.